Втори ден без мачове на US Open



07-09-2011 00:00 | Станко Димов
Двубоят от осминафиналите на Откритото първенство на Съединените щати между шампиона Рафаел Надал и Жил Мюлер бе отложен за втори път. Заради дъжд срещата на „Артър Еш стейдиъм” между втория в схемата и гиганта от Люксембург бе спряна при 3:0 за Мюлер и 0:15. Мачът беше в програмата за вчерашния ден, но лошото време не позволи да се изиграе нито една среща. Историята се повтори и вече два дена не е завършил нито един двубой. Рафа и негови колеги се разгневиха на организаторите за тяхното решение да започнат игра на мокър корт.

В дербито на левичарите 193-сантиметровият представител на Великото херцогство беше безупречен при своите сервис геймове, като наниза в тях общо четири аса. Надал допусна пробив във втория гейм.

Анди Родик водеше с 3:1, когато двубоят му с петия Давид Ферер също бе прекратен поради дъжда. Американецът, който е №21 в схемата, проби при единствената си възможност. Шампионът от 2003 година постигна четири аса на „Луис Алмстронг”, преди срещата да бъде спряна.

Третият мач, който започна и спря беше между четвъртия поставен Анди Мъри и Доналд Йънг от Съединените щати. Левичарят от Илинойс водеше с 2:1 без пробиви.

Рафа и Родик атакуваха организаторите на турнира за тяхното решение двубоите изобщо да започнат. „Вече валеше, когато ни извикаха на корта. Дъждът изобщо не спря, игрището небеше сухо от самото начало. Знам, че зрителите чакаха и искаха да гледат, но здравето на тенисистите също е важно”, заяви гневно Надал.

„Разбирам организаторите, че трябва да бъде предаван турнирът по телевизията. Ясна ми е бизнес страната на решението, но те са длъжни да се грижат за сигурността на играчите”, каза от своя страна американецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини