Първите четирима играят за Davis Cup



06-09-2011 00:00 | Станко Димов
Първите четирима в ранглистата на Мъжката тенис асоциация ще играят за отборите на своите родини в двубоите за Davis Cup от 16 до 18 септември.

Световният номер едно Новак Джокович ще води защитаващия титлата си състав на Сърбия в полуфинала срещу Аржентина. Мачът е в зала „Београдска Арена”. Освен Ноле капитанът Богдан Обрадович е повикал традиционно Виктор Троицки, Янко Типсаревич и Ненад Зимонич.

Гостите ще са в състав Хуан Мартин дел Потро, Хуан Монако, Хуан Игнасио Чела и Давид Налбандян. Капитан на селекцията на южноамериканците е Тито Васкес.

В другия полуфинал Испания приема миналогодишния финалист Франция на клей в Кордоба. Вторият в ранглистата Рафаел Надал е първа ракета на иберийците. Алберт Коста ще разчита още на Давид Ферер, Фернандо Вердаско и Фелисиано Лопес. Капитанът на „петлите” Ги Форже хвърля в битката също най-доброто. Това означава: Гаел Монфис, Жо-Вилфред Цонга, Жил Симон и Ришар Гаске.

Роджър Федерер ще пътува до Сидни за плейофа за влизане в Световната група на Швейцария. Освен рекордьорът по титли от Големия шлем, в състава на Северин Люти са традиционните Станисласд Вавринка, Стефан Боли и Марко Кюдинели. Патрик Рафтър в ролята си на капитан на домакина Австралия е заложил на младоците Бърнард Томич и Маринко Матошевич, както и на опитните Лейтън Хюит и Крис Гучоне. Двубоят е на трева.

Четвъртият в света Анди Мъри ще се опита да измъкне отбора на Великобритания от втора група на Евро-африканската зона. Срещата срещу Унгария е в Глазгоу в зала. Компания на Мъри ще правят Джеймс Уорд и сработената двойка Колин Флеминг и Рос Хътчисън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини