Джокович не даде сет на Долгополов и продължава



06-09-2011 00:00 | Станко Димов
Новак Джокович продължава победния си ход на US Open. Въпреки добрата игра на Александър ДОлгополов, сърбинът не загуби дори и сет и се поздрави с успеха след 7-6(14) 6-4 6-2.

Долгополов имаше предимство в началото на двубоя, а двойна грешка на Ноле доведе до пробив и 3-2 в негова полза. 22-годишният украинец загуби преднината си още в следващия гейм, след като отлична игра на Джокович му позволи да върне пробива, а малко по-късно се стигна до тайбрек.

Долгополов спечели първите четири точки, Джокович изравни за 4-4, а в следващите няколко минути двамата тенисисти имаха множество възможности да приключат сета, но никой от тях не успя да се възползва. При 12-11 точки Новак достигна до четвъртия си сетбол, топката удари мрежата и падна на сантиметри от нея. Страхотен спринт и още по-впечатляващ лоб на украинеца, последвани от мощен смач и грешка на сърбина позволиха на Долгополов да остане в сета.

Украинецът на свой ред пропусне четири сетбола, а при 15-14 за шести път Ноле имаше шанс да приключи първата част. Нервите на Алекс не издържаха, форхендът му излезе в аут и световният №1 избухна в бурна радост след края на този изключително оспорван и драматичен сет.

Вторият не започна добре за Долгополов, чиято игра не потръгна и Джокович набързо поведе с два пробива и 3-0. Украинецът върна единия, но до края на сета не успя да спечели за втори път подаването на противника си. В третия сценарият се повтори, като този път Джокович дори поведе с 4-0 и малко по-късно сложи точка на спора в този двубой.

На четвъртфиналите Джокович ще се изправи срещу сънародника си Янко Типсаревич, който в изключително оспорван и качествен двубой се наложи със 7-5 6-7(3) 7-5 6-2 над Хуан Карлос Фереро. За Типсаревич това е първи четвъртфинал на турнири от Големия Шлем, а освен това е и първият случай в историята, когато двама сръбски тенисисти достигат до четвъртфинал на състезание от този ранг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини