Павлюченкова и Скиавоне сътвориха шоу



05-09-2011 00:00 | Станко Димов
Анастасия Павлюченкова си върна на Франческа Скиавоне, от която загуби на турнира Ролан Гарос, побеждавайки италианката в четвърти кръг на US Open в нов трилър, завършил 5-7 6-3 6-4. На корта излязоха най-младата и най-възрастната тенисистка, достигнали до четвърти кръг на тазгодишното издание на турнира, а двубоят се превърна в истинска битка, предложила цели 16 пробива от общо 31 изиграни гейма и множество обрати.

Мачът започна с преднина с два поредни гейма за Скиавоне, но при 5-4 Павлюченкова сервираше за първата част. Италианката върна пробива, а при 6-5 достигна до сетбол. Последва двойна грешка и след общо седем пробива от общо дванадесет изиграни гейма, шампионката от Ролан Гарос 2010 поведе със сет аванс.

Във втората част надиграването между двете тенесистки продължи като Скиавоне спечели подаването си само веднъж, но пък го направи на нула.

Решителният трети сет стартира с два поредни гейма за Анастасия, последвани от други два за италианката. В следващите няколко минути битката бе буквално за всяка една точка, за да се стигне до 4-5 и сервис на Скиавоне.

Рускинята поведе с 15-40, италианката отрази двата мачбола, но след двойна грешка се стигна до трети. Последва страхотен форхенд уинър от страна на Павлюченкова и след 2 часа и 41 минути игра намиращата се под №16 в ранглистата рускиня се класира за първи път в кариерата си за четвъртфинал на US Open.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини