Федерер загуби сет, но продължава



03-09-2011 00:00 | Станко Димов
Петкратният победител в Откритото първенство на Съединените щати по тенис Роджър Федерер вече е на осминафинал в турнира. Третият в схемата на US Open швейцарец се наложи над №27 Марин Чилич от Хърватия с 6:3, 4:6, 6:4, 6:2 за 2:40 часа игра на централният стадион „Артър Еш” в Ню Йорк. Успехът класира бившия номер едно за заключителния турнир на най-добрите осем в Лондон през ноември.

Още в третия гейм на мача рекордьрът по титли от Големия шлем бе подложен на изпитание, защото губеше с 0:40 при свое подаване. Роджър устоя, а веднага след това проби подаването на Мръня за 3:1. Това бе достатъчно за спечелването на частта. Във втората Великана от Меджугорие нанесе удар в заключителния десети гейм и така изравни сетовете.

Двамата тенисисти си размениха брейкове в първите два гейма на третата част. Към средата й мощният и добре пласиран сервис на Чилич започна да не работи, предаде го и форхендът. Така в десетия гейм Федерер стигна до сетболи и успя след двойна грешка на хърватина. В заключителната част Роджър проби на два пъти. При 5:2 той сервираше за място на осминафиналите, поведе с 40:0 и заслужено ликува.

Роджър, който не е отпадал преди полуфинал в Ню Йорк в предишните си седем участия, завърши с 24 непредизвикани грешки (три от тях двойни) и 31 печеливши удари (шест аса). При Марин Чилич тези показатели бяха 44-40.

Следващият съперник на Федерер е победителят от срещата между аржентинеца Хуан Монако и Томи Хаас от Германия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини