Съботен финал на „Алианц къп”



03-09-2011 00:00 | Станко Димов
За първи път в историята на тенис турнира за жени „Алианц къп” финалът ще се проведе в събота, а не в неделя. Директорът на състезанието с награден фонд 100 000 долара на кортовете на ТК Левски Димитър Войнов е получил разрешение от ITF мачът за титлата да се играе на 17 септември.

Причината за нетрадиционния финал на най-голямото състезание за жени в България е прякото излъчване по БНТ. В 21-ото издание на турнира пристигат тенисистки от Топ 100 на световната ранглиста. Водачка засега ще бъде Юхана Ларшон от Швеция, която е №64 в световната ранглиста. Този сезон 23-годишната скандинавка стигна финал в Бостад и до полуфинал в Ещорил. Освен това записа престижни победи над тенисистки като На Ли (в Маями) и Ана Иванович (на Roland Garros).

За четвърти път ще играе в София шампионката от миналата година Матилде Йохансон (на снимката) от Франция. Тя е 65-а в света и ще има трудната задача да защити 140-те точки, спечелени миналия септември. Другите две състезателки от стотицата са испанката Лаура Поус-Тио и полуфиналистката от 2010 година и „Мис Алианц къп” Ализе Корне от Франция.

За момента са известни имената на три български тенисистки, които ще играят в основната схема на „Алианц къп”. Това са Елица Костова, която при определени обстоятелства може да бъде дори поставена, и участващите с „уайлд кард” Виктория Томова (№916 в ранглистата) и Ани Вангелова (без класиране). В момента трета в квалификациите е Изабелла Шиникова, която също има шансове да влезе в основна схема. Родената в София, но избрала да представя Казахстан Сесил Каратанчева също ще играе директно в схемата.

В пресявките попадат засега Далия Зафирова и Надежда Василева. Шанс да влязат имат още натурализираната молдовка Алина Петраш и Елена Жечева.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини