Пенета спря Шарапова



02-09-2011 00:00 | Станко Димов
В най-качествения двубой при дамите до момента на US Open Флавия Пенета елиминира третата в схемата и шампионка от 2006 година Мария Шарапова. Италианката, която фигурира под №26, се наложи с 6:3, 3:6, 6:4 след два часа и половина игра на „Артър Еш стейдиъм”. Това беше първа загуба за рускинята в три сета през 2011 година в 13-ия й мач в такъв формат.

Брюнетката от Бриндизи поведе с 4:0 гейма. Маша се посъвзе и върна единия пробив, но за повече нямаше възможност и след по още един разменен брейк Пенета взе частта за 36 минути игра.

Във втората Шарапова тръгна мощно и на свой ред дръпна с 3:0 с пробив. Флавия го върна, но най-богатата спортистка в света успя пак да проби за 4:2. Това не смути италианката и тя отново постигна брейк. Освен великолепна отбрана Пенета показа и агресия в доста моменти, което изненада рускинята. Но после след две поредни двойни грешки Мария дръпна с 5:3 и сервираше за изравняване на частите. Направи го авторитетно и след час и половина всичко започна отново.

В третата част удари първа Пенета. 29-годишната италианка проби за 2:0 при четвъртата си възможност в гейм, продължил повече от 11 минути. След това апенинката отрази цели четири точки за връщане на брейка, преди да затвърди. Шарапова не се предаде и върна брейка за 3:4 след две поредни грешки на съперничката. При 4:5 Маша подаваше за оставане в мача, но започна с две двойни грешки – общо 12 в срещата. Пенета дръпна и с 40:0 и затвори още при първия мачбол с блестящ ретур.

Флавия завърши с 35 непредизвикани грешки (шест двойни) и 18 печеливши удари. За Шарапова тази статистика беше 60-30.

Победителката Пенета ще играе на осминафинал с №13 в схемата Пън Шуай. Китайката, която елиминира Пиронкова, се справи с Юлия Гьоргес от Германия с 6:4, 7:6(1) в двубой, който продължи един час и 52 минути.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини