Дел Потро взе градско дерби



02-09-2011 00:00 | Станко Димов
Шампионът от Откритото първенство на Съединените щати през 2009 година Хуан Мартин дел Потро се класира за третия кръг на турнира от Големия шлем в Ню Йорк. Аржентинецът спечели срещу своя съгражданин от Тандил Диего Хункейра с 6:1, 6:2, 7:5 след два часа и 11 минути игра. Успехи при дамите записаха Вера Звонарьова и Моника Никулеску.

Делпо с лекота взе първите два сета. В третия започнаха проблеми с първия му сервис, а и Хункейра се нагоди към стила на градския си. Хуан Мартин проби и при 5:4 сервираше за мача, но бе пробит от 104-ия в света. Кулата от Тандил обаче успя да постигне пак брейк при третата си възможност и отново подаваше за място в трети кръг. Дел Потро стигна до мачбол и го реализира.

Той завърши с 36 печеливши удари (девет аса) срещу 35 непредизвикани грешки. Следващият съперник на Делпо ще бъде №12 Жил Симон от Франция, който преодоля в четири сета Гийермо Гарсия-Лопес от Испания.

Моника Никулеску записа лично постижение, като за първи път се класира за осминафиналите на турнир от Големия шлем. Непоставената румънка буквално се подигра с №27 в схемата Луцие Шафаржова от Чехия с 6:0, 6:1 след един час игра. 23-годишната тенисистка от Букурещ направи само четири непредизвикани грешки срещу 43 на чешката левичарка, която загуби първите девет гейма в мача.

Досегашният връх за Никулеску беше на Australian Open, когато стигна до трети кръг след успех над Цветана Пиронкова с 6:4, 6:1. Моника, която е №68 в света сега, ще дрънне доста в ранглистата, защото до момента си осигури 280 точки и 110 000 долара от наградния фонд.

Следващата съперница на румънката е германката от полски произход Ангелик Кербер. Тя спря Алла Кудрявцева от Русия с 6:3, 6:1. В миналия кръг Кербер елиминира №12 в схемата Агниешка Радванска.

Втората в схемата Вера Звонарьова постигна рутинна победа над №30 Анабел Медина Гаригес от Испания с 6:4, 7:5 в двучасов двубой. Рускинята очаква на осминафиналите Забине Лизицки от Германия. 22-ата в схемата даде само гейм на американката Ирина Фалкони при успеха с 6:0, 6:1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини