Цеци отпадна на сингъл



31-08-2011 00:00 | Станко Димов
Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова отстъпи с 2:6, 4:6 на №13 в схемата на Откритото първенство на Съединените щати Пън Шуай от Китай в двубой от втория кръг на турнира от Големия шлем в Ню Йорк. Срещата в националния център „Били Джийн Кинг” продължи един час и 22 минути.

Азиатката започна устремно и поведе с 3:0 след два пробива. Цеци се поокопити и успя да върне единия брейк в четвъртия гейм. Но веднага след това Пън, която играе форхенд и бекхенд с две ръце, поведе с 40:15 и направи трети пробив за 4:1, след като ударът на пловдивчанката излезе в аут. Българката запази надежда, след като върна и този брейк.

Първият сервис на Пиронкова не влизаше и не влизаше и тя допусна пореден пробив – този път на нула. Така 26-годишната китайка сервираше при 5:2 за спечелване на първата част. Тя поведе с 40:15 и затвори при втората възможност със смач след 38 минути игра.

Втората част започна с първи спечелен сервис гейм на Цеци при петия й опит. В третия обаче Пън Шуай, която е 14-а в световната ранглиста, проби с лекота и дръпна с 2:1. След това азиатката успя да затвърди. При 3:5 българката вече трябваше да сервира за оставане в двубоя. Тя изпълни програмата минимум. След това китайката подаваше за място в третия кръг. Тя стигна до мачбол и го реализира, след като бекхендът на българката спря в мрежата

За достигането си до втория кръг на US Open Цветана заслужи 100 точки за класацията, където е №50, както и 31 000 долара от наградния фонд.

По-късно тази нощ Пиронкова ще играе и на двойки. Пловдивчанката и партньорката й Шанел Схееперс от Република Южна Африка излизат в първи кръг срещу поставените под №14 в схемата опитни испанки Нурия Ягостера Вивес и Аранча Пара Сантонха.

При мъжките дуети Григор Димитров също играе днес. Заедно с руснака Дмитри Турсунов те се изправят срещу №8 Ерик Буторац (САЩ) и Жан-Жюлиен Роже (Холандски Антили).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини