Азаренка убедителна на старта



30-08-2011 00:00 | Станко Димов
Четвъртата поставена в схемата на US Open Виктория Азаренка от Беларус победи с 6:1, 6:3 шведката Юхана Ларшон в двубой от първия кръг. Успех записа и №26 в Ню Йорк Флавия Пенета от Италия.

Вика поведе с 5:0 в първия сет, преди скандинавката да успее да вземе почетен гейм. След него родената в Минск тенисистка затвори уверено сета. В първия гейм на втория Ларшон поведе с 40:15 при свой сервис, но в крайна сметка бе пробита, след като изкара форхенд в аут. 23-годишната шведка, която вероятно ще гледаме в София от 12 септември, обаче неочаквано направи рибрейк. После Юхана спаси точки за пробив, преди да спечели подаването си. В петия гейм Азаренка отново проби и излезе напред с 3:2. Този път обаче шумната блондинка, която живее в Аризона, успя да затвърди. В деветия гейм Вика стигна до мачбол и приключи двубоя.

Следващата съперничка на Азаренка е аржентинката Хисела Дулко, която надигра Ребека Марино от Канада с 6:3, 6:3. В третия кръг се задава мач на Виктория със Серина Уилямс.

Пенета се разправи с французойката от ирански произход Ареван Резаи с 6:1, 6:4. Флавия спечели шест поредни гейма и затвори първата част само за 20 минути. Във втората французойката дръпна с 2:0, но тенисистката от Бриндизи върна пробива при 2:2 гейма. В десетия гейм Пенета стигна до мачбол и ликуваше след като топката срещна мрежата при удара на Резаи.

Класирането на Флавия осигури поне една италианка в третия кръг на US Open, защото следващата й съперничка е нейната сънародничка Ромина Опранди.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини