Цеци и Гришо започват на US Open



29-08-2011 00:00 | Станко Димов
И двамата представители на България на Откритото първенство на Съединените щати по тенис – Цветана Пиронкова и Григор Димитров, ще играят в първия ден на турнира от Големия шлем в Ню Йорк. Организаторите ревизираха програмата и обявиха преди час новата, след като стана ясно, че ураганът Айрин отмина и няма да попречи на провеждането на срещите.

Цеци ще играе срещу Виржини Разано от Франция. Мачът е на шести корт и е трети в програмата му, която е с начален час 18:00 българско време. Пиронкова излиза с Разано след края на срещата Иво Карлович – Фернандо Гонсалес. Миналата година пловдивчанката стигна втори кръг на US Open и трябва да спечели днес срещу 28-годишната си съперничка, за да не загуби 95 точки за световната ранглиста.

Гришо излиза срещу №7 в схемата Гаел Монфис в последен двубой на стадион „Луис Армстронг”, който няма да започне преди полунощ. Хасковлията няма да защитава точки от турнира, защото миналата година юношеският шампион на US Open от 2008-а не участва в турнира, а игра на чалънджър.

Тази седмица Димитров загуби пет позиции в световната ранглиста и е вече №57, след като не успя да защити всичките 80 точки, които спечели по това време миналата година, когато победи в чалънджъра в Женева. Изобщо, трудното за първата ни ракета тепърва предстои, защото до 20 септември Григор има да брани още 160 точки от двете титли на турнирите в Банкок миналото лято.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини