Тамарин Танасугарн спечели историческия финал



17-10-2010 12:28 | Николай Драгиев

Тамарин Танасугарн спечели историческия "най-възрастен" финал в историята на женския тенис. Тя си осигури четвърта титла в кариерата, печелейки HP Open в Осака.

Тя победи със 7:5, 6:7, 6:1 40-годишната Кимико Дате Крум след три часа и седем минути игра. Комбинираната възраст на двете е 73 години и това направи финала безпрецедентен.

Повече история на турнира написа обаче Дате Крум. Тя победи по пътя си към финала Саманта Стосър и Шахар Пеер, поставени под номер 1 и 3. Така тя стана единствената състезателка, печелила срещу играч от топ 10 на такава възраст.

"Саманта е изключителен опонент и игра финал на "Ролан Гарос". Всеки си мисли, че това, което сторих е невъзможно. Истината е, че няма невъзможни неща. Тенисът не е само бързина и мощ - играта е главно на психическа основа," обясни Кимико.

В същото време най-добрата състезателка от Тайланд - Тамарин Танасугарн взе първа титла за годината и лиши Дате Крум от честта да стане най-възрастната шампионка на WTA. На твърди кортове Тамарин не бе печелила от далечната 2003 г.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини