Квалификантка на първи финал



27-08-2011 00:00 | Станко Димов
Тръгналата от квалификациите Петра Цетковска победи трета поставена тенисистка и се класира за първия си финал в WTA на турнира в Ню Хейвън, щата Кънектикът. Чехкинята преодоля шампионката от Roland Garros На Ли от Китай с 6:2, 5:7, 7:6(9), а преди това елиминира Агниешка Радванска и Марион Бартоли. Световната номер едно Каролине Возняцки чака Цетковска в двубоя за титлата.

Петра, която е на 26 години и в момента е №40 в класацията, можеше да затвори полуфинала с втората поставена китайка доста по-лесно. Във втората част европейката водеше с 3:1 гейма, а в решителната трета – с 4:1. При 5:4 тя стигна до първия си мачбол. Но опитната На успя да го отрази и да вкара срещата в тайбрек. Там дори се добра на свой ред до мачпойнт при 8:7 точки, но не успя и при петата възможност Цетковска затвори двубоя.

„В началото бяха много нервна. Направо бях в стрес, краката и ръцете не ме слушаха. Имаше много емоции днес и съм истински щастлива, че успях да победя”, заяви чехкинята след неочаквания успех.

От своя страна Возняцки продължава защитата на титлата в Ню Хейвън. Датчанката от полски произход преодоля третата поставена Франческа Скиавоне от Италия със 7:6(2), 6:3. Това бе 16-а победа на Каро в турнира, където никога не е губила.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини