Невероятен Анди Мъри триумфира над Федерер (видео)



17-10-2010 13:02 | Николай Драгиев

Анди Мъри спечели турнира от сериите "Мастърс 1000" в Шанхай след изумително представяне срещу бившия номер 1 Роджър Федерер. Шотландецът се наложи с 6:3, 6:2 за 85 минути игра.

 

Така той не даде на Федерер да се изравни с легендарния Пийт Сампрас по спечелени титли. До момента швейцарецът има 63 - с една по-малко от американеца.

 

Това е шеста титла на Мъри от "Мастърс 100" от седем финала. Трофеят за него е едва втори през сезона, като първият дойде отново срещу Федерер, но в Торонто през август.

 

В Шанхай Мъри показа най-добрия тенис, на който е способен и грабва титлата без загубен сет! Тя е общо 16-а в неговата кариера, което го прави най-успешния британски състезател в Откритата Ера.

 

"Поздравления за Мъри, който направи изключителен турнир. Знам колко е трудно да спечелиш "Мастърс 1000". Аз също направих чудесен турнир, победих някои наистина страхотни играчи," сподели Федерер, който дори каза фраза на китайски.

 

Шампионът Анди Мъри се оправда, че не се усмихва, тъй като е много срамежлив. "Много съм срамежлив, затова не се усмихвам при толкова много камери. Заради вас ще се постарая за в бъдеще," коментира той.

 

Във финалната битка с Федерер, Анди Мъри бе просто безгрешен. Той не допусна нито един пробив и бе стабилен от всяка една точка на корта. Особено в дългите разигравания Мъри нямаше начин да бъде надигран от иначе също представилия се добре Федерер.

 

Мъри спечели първия сет след ранен пробив. Той спаси две точки за пробив и в същото време на няколко пъти се измъкна от трудни ситуации.

 

Вторият сет започна с мощен порив на Федерер, който в два поредни гейма имаше по две точки за пробив, но Мъри бе просто изумителен при спасяването им.

 

След като премина "бурята", Мъри проби за 3:1 след грешка на съдията на линията, който спря печелившо разиграване за Федерер. След този пробив Мъри отново бе много стабилен, а постигна и втори за 6:2.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини