И Цеци срещу френска съперничка



25-08-2011 00:00 | Станко Димов
И Цветана Пиронкова ще има съперник от Франция в първия кръг на Откритото първенство на Съеднинените щати. Тя ще играе срещу Виржини Разано. При мъжете Григор Димитров среща поставения под №7 в схемата парижанин Гаел Монфис.

Цеци е играла два пъти срещу 28-годишната Разано и има две загуби. Последната им среща беше през януари 2009 година в Хобарт, когато на четвъртфинал пловдивчанката отстъпи с 4:6, 1:6.

В момента Пиронкова е 51-а в света, а Разано е №74. Миналата есен тенисистката от Дижон гостува на турнира „Алианц къп”в София и се отказа заради травма в първия кръг срещу Татяна Гарбин. Тази пролет Виржини загуби своя приятел и изпадна в дълбока емоционална криза.

При успех Цветана ще си заработи 100 точки за класацията на WTA е ще очаква победителката от срещата между №13 в схемата китайката Пън Шуай и Варвара Лепченко, която представя Съединените щати. Още две българки - Елица Костова и Диа Евтимова, стигнаха до втория кръг на квалификациите и имат шанс също да попаднат в основната схема на US Open.

Водачката в схемата Каролине Возняцки започва с мач срещу Нурия Ягостера Вивес от Испания. Втората Вера Звонарьова стартира с двубой срещу квалификантка. Серина Уилямс, която е трикратна шампионка от Ню Йорк, открива кампанията с мач срещу Бояна Йовановски от Сърбия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини