Евтимова с първи успех в Шлема



25-08-2011 00:00 | Станко Димов
Третата ракета на България в женския тенис Диа Евтимова се класира за втория кръг на квалификациите на US Open. 24-годишната националка направи пълен обрат срещу №31 в схемата Александра Каданту от Румъния, за да спечели с 4:6, 6:3, 7:5 след повече от два часа игра на девети корт на комплекса „Флашинг Медоус” в НюЙорк. Това бе първи успех на Диа в турнир от Големия шлем.

Евтимова отстъпи в първия сет, а във втория допусна ранен пробив. От този момент хасковлийката се концентрира максимално, върна пробива, а след това направи и втори, за да изравни частите.

В решителния трети сет националката ни постигна брейк и при 5:4 гейма сервираше за победата. Каданту успя да го върне. Диа не се отказа, отново проби и после приключи двубоя в своя полза.

За класирането си за втори кръг Евтимова заслужи 40 точки за световната ранглиста, където в момента е 180-а, както и 5625 долара от наградния фонд. Следващата съперничка е непоставената Лин Зан от Хонконг, която е №204 в класацията на WTA. Двубоят е днес и е последен в програмата на 15-и корт.

Втората ракета Елица Костова също играе днес. 21-годишната националка излиза срещу №25 в схемата на пресявките Силвия Солер-Еспиноса (Испания). Двубоят е първи в програмата на десети корт и е с начален час 18:00 наше време.

Родената в София, но предпочела да представя Казахстан Сесил Каратанчева също преодоля първия кръг. Тя се наложи над Юнри Намигата с 2:6, 6:4, 6:4. Следващата съперница на Каратанчева е рускинята Виталия Дяченко.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини