Международно участие на "Мемориал Любен Генов"



24-08-2011 00:00 | Станко Димов
Със сериозно международно участие се очаква да започне четвъртият тенис турнир за ветерани "Мемориал Любен Генов", който ще се проведе между 25 и 28 август на кортовете на ТСГК в Студентски град.

Състезанието, което се провежда в памет на многократния шампион на България по тенис, е включено в календара на ITF. До момента заявки за участие са подали състезатели от България, Англия, Италия, Сърбия, Австрия, а утре сутринта преди началото на турнира всички желаещи ще могат да се запишат и на място.

"За нас е много важно, че тази проява вече е традиционна и че се опитваме да покажем на младите поколения, че тенисът не започва от сега. Напротив - България има много силни генерации в този спорт. Любен Генов е лицето на тази генерация тенисисти. Тази година турнирът отново ще бъде на високо ниво, предстоят много интересни мачове. Любен Генов е изключителна фигура в международния тенис и всички клубове и федерации трябва да поддържат историята, за да дават добър пример на поколенията напред", посочи президентът на федерацията Стефан Цветков.

За Любен Генов като тенисист и като човек си спомниха приятелите му от тениса - д-р Тодор Тодоров и проф. Ангел Пенчев.

"Съобразявайки се не само с победите, не само с държането си към своите съотборници, и като капитан на отбора ни, смятам, че Любен Генов заслужава да бъде наречен играч номер 1 на България за всички времена", изрази мнението си д-р Тодор Тодоров, също почетен член на УС на федерацията и бивш капитан на отбора ни за Davis Cup.

Четвъртото издание на "Мемориал Любен Генов" започва утре от 11.00 ч. на кортовете на ТСГК. По програма за неделя са предвидени финалите в отделните възрастови групи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини