Возняцки прекъсна черна серия



24-08-2011 00:00 | Станко Димов
Световната номер едно Каролине Возняцки се класира за четвъртфиналите на турнира в Ню Хейвън, щата Кънектикът. Тя победи Полона Херцог от Словения с 6:3, 6:0 и прекъсна негативната си серия от три поредни загуби. Въпреки че официално бащата на датчанката Пьотър вече не е неин треньор, той е с нея на състезанието. Състезанието бе спряно за малко заради земетресението във Вирджиния.

В двубоя имаше интрига до 3:3 гейма. След това Каро взе следващите девет, като реализира четири от петте си възможности за пробив. Срещата продължи един час и 12 минути.

Следващата съперница на Возняцки е участващата с „уайлд кард” Кристина Макхейм, която разби испанката Карла Суарес-Наваро с 6:2, 6:2. Точно американката елиминира водачката в световната ранглиста преди дни в Синсинати с 6:4, 7:5. Преди това Каролине претърпя поражения в Бостад от София Арвидсон и в Торонто от Роберта Винчи.

Отпадна седмата поставена в Ню Хейвън Йелена Янкович. Финалистката от Синсинати отстъпи на Елена Веснина от Русия с 4:6, 6:2, 4:6. Сръбкинята допусна пет пробива и направи седем двойни грешки срещу четири аса. Двубоят беше прекъснат за известно време заради силното земетресение (5,9 по скалата на Рихтер), засегнало източните щати.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини