Григор спечели след тайбрек



23-08-2011 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров, който е №14 в схемата на турнира от категория „АТР 250” в Уинстън-Сейлъм, щата Северна Каролина, се класира за осминафиналите. Българинът преодоля Доналд Йънг от Съединените щати с 6:4, 2:6, 7:6(2) след малко повече от два часа игра.

Гришо посрещаше в първия гейм. Той започна по-агресивно от левичаря от Чикаго и успя да го пробие за 3:2 при четвъртата си възможност в сета. Последва убедително затвърждаване. Димитров взе подаването си за 5:3 и принуди Йънг да сервира за оставане в частта. Афроамериканецът, който е 85-и в ранглистата, се справи с тази задача. След това хасковлията подаваше за затваряне на частта. Григор имаше два шанса да приключи, между тях отрази точка за връщане на пробива. При третия сетбол българинът затвори с ас след 41 минути игра.

Димитров започна отлично и втората част с пробив след двойна грешка на Доналд Йънг. Но след това изигра слаб сервис гейм и брейкът беше върнат – 1:1. Григор продължи да има проблеми с началния удар и след две двойни грешки допусна втори пробив за 1:3. При 2:5 хасковлията поадаваше за оставане в сета, но след две поредни непредизвикани грешки подари частта на американеца.

В третия сет всеки от тенисистите вземаше подаването си до четвъртия гейм. В него Димитров отново сервираше безхаберно, стигна се до 15:40, след което изпрати лесен форхенд в аут за 1:3. Гришо коригира мерника и върна пробива. В седмия гейм първата ни ракети имаше три възможности за нов брейк, но в крайна сметка Йънг взе подаването си за 4:3. Българинът все пак нанесе своя удар за 5:4. Веднага след това Димитров подаваше за място в третия кръг в Уинстън Сейлъм. Уви, той допусна пробив на 15. След това се стигна до тайбрек. В него българинът беше убедителен и на смяната на полетата водеше с 5:1 точки с два минипробива. След перфектна къса топка той стигна до пет мачбола при 6:1. При втората възможност възпитаника на Питър Макнамара триумфира след аут на съпернаки.

За успеха Гришо си заслужи 20 точки за световната ранглиста, където е на рекордното 52-о място, както и 8410 долара от наградния фонд. Той записа 11 аса, но и седем двойни грешки и 62 процента вкаран първи сервис. В трети кръг Димитров очаква победителя от мача на третия в схемата Александър Долгополов от Украйна и аржентинеца Карлос Берлок.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини