Рафа щял да се прехвърли в голфа



23-08-2011 00:00
Бившият номер едно в тениса Рафаел Надал разкри сензационно, че през 2005 година е бил на крачка да прекрати кариерата си и да стане професионален голф играч. Испанецът пише това в излизащата на пазара тази седмица негова биография, с простичкото заглавие „Рафа”.

Рядка травма в стъпалото можела, според лекарите, да сложи край на изявите му на корта. Тогава левичарят от Манакор се замислил сериозно за кариера в голфа.

„Бях отчаян, нямах никакъв апетит за живот. Диагнозата ми дойде като изстрел в главата. Тази костица в стъпалото все още ме боли. Но реших да не се предавам и да не свалям гарда”, пише Надал.

За най-тежък свой двубой Рафа смята победата на финала на Wimbledon над Роджър Федерер през 2008 година. Тогава решаваща била психическата устойчивост, когато носителят сега на 10 титли от Големия шлем преодолял „страха от победата” срещу именития швейцарец.

Испанецът има мъжеството да признае, че е плакал след загубата от Федерер на финала в Лондон през 2007 година. Но успял да сдържи сълзите си при полета от Мелбърн с купата от Australian Open през 2009-а, когато в самолета баща му Себастиан разкрил, че с майка му се развеждат.

„Бях в тежка депресия, липсваше ми какъвто и да е бил ентусиазъм. Моите колене бяха непосредствената причина за лошата ми игра,но всичко се коренеше в затормозеното ми съзнание”, припомня си Надал събитията от 2009 година, когато претърпя единствената си загуба на Roland Garros и отказа да защитава титлата си от Wimbledon.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Турнир: Japan Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Токио, Япония
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,989,865

Official Website | Livescore
Други новини