Елица с американка, Диа с румънка в Ню Йорк



23-08-2011 00:00 | Станко Димов
Двете български тенисистки, които играят в квалификациите на Откритото първенство на Съединените щати разбраха първите си съпернички. Елица Костова излиза срещу американката Джулия Босеръп, а Диа Евтимова се изправя срещу №31 в схемата на пресявките Александра Каданну от Румъния.

Елица, която е на рекордното 157-о място в света, трябва да изиграе дебютния си мач на 13-и корт на комплекса „Флашинг Медоус” в Ню Йорк. Срещата е първа в програмата и с начален час 11:00 местно време.

Босеръп е №254 в световната ранглиста и е на 19 години. Втората ни ракета Костова не е играла срещу американката досега. При успех 21-годишната националка очаква победителката от двубоя между №25 в схемата на квалификациите Силвия Солер-Еспиноса от Испания с австралийката Сали Пиърс.

Евтимова е играла на доста турнири заедно с Каданту, но никога не са се срещали. Диа е 180-а в световната ранглиста, а румънката е №149. В началото на август в Търнава Костова победи Александра с тайбрек в третия сет.

Ако запише първа победа на US Open при второто си участие 24-годишната хасковлийка ще очаква във втори кръг Ещрела Кабеса-Кандела (Испания) или Зан Лин (Хонконг).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини