Шарапова взе най-дългия финал



22-08-2011 00:00 | Станко Димов
Мария Шарапова стана шампионка на турнира от категория „премиер” в Синсинати, щата Охайо. На финала четвъртата поставена рускиня надигра 13-ата Йелена Янкович от Сърбия с 4:6, 7:6(3), 6:3 след два часа и 49 минути игра. Това беше най-дългият двубой за титла на турнир на WTA през 2011 година.

Янкович водеше със сет и 2:0 във втория и изглеждаше много близо до втори трофей в Синсинати. Някъде по това време Маша се пробуди и прочутият й характер на непримирим боец й помогна да направи обрата в мача на бившите номер едно в света.

Шарапова върна пробива, а после спечели тайбрека. В заключителната част Йелена на три пъти пробиваше, но рускинята правеше рибрейк. Развръзката настъпи в осмия гейм. Тогава белградчанката направи две двойни грешки и беше пробита за 3:5, след което Маша затвори мача на свойсервис.

„Беше много труден и изтощителен мач. Бях подготвена за играта на Йелена. Финалът можеше да завърши по всякакъв начин, след като двете се пробивахме непрестанно. Така че имах и малко късмет в края на двубоя, за да стана шампионка”, заяви Мария след срещата.

За Шарапова това беше 24-а титла в кариерата. Тя й помогна да се изкачи от седмо на четвърто място в световната ранглиста. Янкович прескочи две позиции до №11 в класацията.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини