Пиронкова отпадна в Ню Хейвън



21-08-2011 00:00 | Станко Димов
Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова загуби с 3:6, 2:6 за един час и 25 минути игра от Моника Никулеску от Румъния на турнира от категория „премиер” в Ню Хейвън, щата Кънектикът.

Цеци спечели жребия и избра да сервира. Тя взе убедително подаването си. Веднага след това пловдивчанката поведе с 40:0, но пропиля трите си точки за пробив и Никулеску изравни. После румънката направи брейк за 2:1. После се стигна до 3:5 и Пиронкова сервираше за оставане в частта. След двойна грешка на националката ни 69-ата в световната ранглиста нейна съперничка стигна до два сетбола и реализира още първия. Частта завърши за 44 минути игра.

Пловдивчанката стартира с пробив втората част. За съжаление обаче Моника Никулеску го върна тутакси за 1:1. Това не смути Цветана и полуфиналистката от Wimbledon пак направи брейк. Румънката пак постигна рибрейк и гонитбата продължи. Тенисистката от Букурещ първа спечели подаването си и поведе с 3:2. Веднага след това Никулеску направи пробив на нула. При 2:5 Пиронкова трябваше да се опита да остане в двубоя. Не се получи и румънката приключи при първия си мачбол. Така тя победи за втори пореден път българката след Откритото първенство на Австралия през януари.

Така Пиронкова отпадна и взема една точка за класацията на WTA, където е №51, и 4650 долара от наградния фонд. Българката ще отиде на Откритото първенство на Съединените щати без нито една победа на твърди кортове от US Open Series, където участва в два турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини