Кутровски загуби в дебюта си



20-08-2011 00:00 | Станко Димов
Лидерът на националния отбор Димитър Кутровски отпадна в първия кръг на квалификациите на турнира на твърди кортове в Уинстън-Сейлъм, щата Северна Каролина, който е от категория „АТР 250” и с награден фонд 553 125 долара. В дебюта си на турнир от такъв ранг втората ракета на България отстъпи на Хосе Ернандес от Доминиканската република с 3:6, 5:7 за един час и 37 минути игра. Във втората част Дими водеше с 5:2 и имаше три сет пойнта, но загуби. Другият ни представител в състезанието Григор Димитров започва директно от втори кръг на основната схема.

В началото на мача тенисистите си размениха по два пробива. В осмия гейм, благодарение на четвъртата двойна грешка на софиянеца, карибският тенисист, който няма класиране в ранглистата на АТР, стигна до нов брейк за 5:3. Ернандес вече сервираше за спечелване на частта. Кутровски поведе с 40:15, но загуби четири поредни точки, а с това и сета след 37 минути игра.

Кризата при втората ракета на България продължи и той допусна брейк още в първия гейм на следващата част. Опрян до стената Дими веднага обаче върна пробива и така прекъсна негативната серия от четири поредни загубени гейма. След това Кутровски отрази възможност за нов брейк и взе най-сетне подаването си с първия си ас в мача. Софиянецът, който на 27 август ще навърши 24 години, постигна и втори пробив за 4:2. Последва затвърждаване в дълъг гейм, в който възпитаникът на университета в Остин отрази точка за рибрейк и мина през няколко равенства, преди да спечели.

Димитър застана на линията за начален удар при 5:3, за да изравни частите. За съжаление доминиканецът го проби на нула. В десетия гейм националът дръпна с 40:0 при сервис на Ернандос, но прояви отново психическа неустойчивост, пропиля и трите си сетбола, за да се стигне до 5:5. Последва нов пробив и Кутровски вече трябваше да го върне, за вкарване на частта в тайбрек и респективно оставане в двубоя. Той спаси мачбол, но при втория капитулира.

"Съжалявам за загубата. имах достатъчно шансове да взема втория сет. Просто не играх добре, а и съперникът извади късмет в няколко ситуации, както при единия ми сетбол. Просто трябваше да играя по-силно в сервис-геймовете ми, защото успях да го пробия четири пъти", заяви за racketi.com минути след мача Кутровски.

Българинът завърши мача с три аса и осем двойни грешки. Дими вкара точно 50 процента от първия си сервис и реализира 61 процента точки при вкарано първо подаване. За участието си той не взема точки за световната ранглиста, където е №505.

Григор Димитров е поставен под №14 в основната схема и ще почива в първия кръг на последното подгряващо състезание преди US Open. Във втория 20-годишният хасковлия очаква победителя от срещата между американеца Доналд Йънг и Михаел Берер от Германия.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини