Клайстерс пропуска US Open



20-08-2011 00:00 | Станко Димов
Бившата номер едно в света Ким Клайстерс обяви, че няма да може да участва на Откритото първенство на Съединените щати по тенис заради контузия.

"За съжаление няма да мога да защитавам титлата ми от US Open заради травмата на левия коремен мускул, която получих в Торонто. Двете седмици на възстановяване не бяха достатъчни за излекуването й. Не ми остава друго, освен да продължа лечението си", пише в официалното си изявление белгийката, която е трета в световната ранглиста.

"Очевидно съм страхотно разочарована. Тренирах усилено това лято и чувствах, че съм в добра форма за Откритото първенство в Ню Йорк. Трябва да съобщя, че няма да участвам още и в Токио и Пекин", завършва 28-годишната майка на дъщеря.

Ким Клайстерс е трикратна шампионка от US Open, като взе титлите през 2005, 2009 и 2010 година. През януари тази година тя спечели и Откритото пъревенство на Австралия. Отсъствието й увеличава апетитите на редица тенисистки за купата от последния за годината турнир от Големия шлем, който стартира на 29 август.




 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини