Евтимова замина за US Open



19-08-2011 00:00 | Станко Димов
Третата по сила българска тенисистка Диа Евтимова отлетя за Ню Йорк вчера и от петък започва тренировки на твърди кортове за Откритото първенство на Съединените щати.

„Тръгваме заедно със Сесил Каратанчева за US Open, която също ще играе квалификации там. Ще тренираме заедно. Намирам се в добра форма и съм амбицирана да покажа най-доброто от себе си на кортовете на „Флашинг Медоус”, заяви за racketi.com 24-годишната Диа от летище "София".

Евтимова, която в Бад Гащайн записа дебютния си четвъртфинал в турнир на WTA, ще научи своята съперничка в първия кръг на пресявките на 22 август, когато се тегли жребият. Самият квалификационен турнир започва на следващия ден.

За Диа това ще бъде второ участие на US Open и изобщо второ в Големия шлем. Миналия август националката ни отпадна още в първия си двубой. В среща, проточила се три дена заради дъжда в Ню Йорк, Евтимова отстъпи с 1:6, 4:6 на първата в схемата Акгюл Аманмурадова от Узбекистан.

Направо в основната схема на последния турнир от Шлема за годината ще играят Цветана Пиронкова и Григор Димитров. Право да играе в квалификациите при жените има и Елица Костова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини