Григор отстъпи пред Ферер в 3 сета



18-08-2011 00:00 | Станко Димов
Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби с 6:4, 1:6, 5:7 от световния номер 6 Давид Ферер в мач от втория кръг на турнира от серията "АТР Мастърс 1000" в Синсинати, щата Охайо. Младият хасковлия се бори до последно за победата, но в крайна сметка по-големият опит на 29-годишния испанец си каза думата.

Двубоят започна отлично за Гришо, който набързо поведе с 4:1, малко по-късно отрази и точка за връщането на пробива, а при 5:3 сервираше за сета. В този момент настъпи сериозен спад в играта му, последваха три непредизвикани и една двойна грешка и испанецът намали на 4:5. В следващия гейм късметът беше на страната на Григор и той се поздрави с победа в първата част с 6:4.

В началото на втория сет Григор пропусна страхотна възможност за нов пробив, след като Ферер направи цели четири двойни грешки в подаването си. Вместо това в следващия гейм испанецът проби, а при 1:2 хасковлията пропиля още два шанса да спечели сервиса на противника си и резултатът набъбна на 1:3. В крайна сметка, след като Ферер загуби първия гейм на втората част, последваха шест поредни за световния №6 и равенство в сетовете.

Третата част се развиваше гейм за гейм и се стигна до 4:4, когато страхотна защита на Гришо му донесе две точки за пробив. В последвалите разигравания Димитров бе прекалено пасивен, което позволи на Ферер да отрази опасността, а това стана след два бекхенда на българина, завършили в мрежата. Гришо спечели на нула първия път, когато сервираше за оставане в мача, но при втория нервите му не издържаха. При 5:6 първият сервис беше слаб, опитният Ферер пое инициативата и след серия от атаки поведе с 0:40. Първите три мачбола бяха спасени, но последва четвърти и тогава испанецът не сгреши, слагайки край на този оспорван двубой, продължил 2 часа и 23 минути.

С достигането си до втори кръг в Синсинати Гришо си осигури 17 000 долараот наградния фонд и ще прибави 45 точки за световната ранглиста. Очаква се това да доведе до скок от четири места до рекордното за Димитров №52 в света. През следващата седмица Димитров ще участва на турнира в Уинстън Салем ($625,000, категория АТР 250).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини