Роджър: Бих играл в Лондон само с Хннгис



16-08-2011 00:00 | Станко Димов
Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер отново говори за възможността заедно с Мартина Хингис да представят Швейцария на смесени двойки на олимпийския турнир в Лондон през 2012 година.

„Ако играя с някого на микс догодина, то това ще бъде единствено с Мартина. Тя е забележителна тенисистка и аз записах първия си голям успех изобщо точно с нея, когато спечелихме „Хопман къп” (б. а. - през 2001 година). Тренирали сме често заедно. Да, тя се оттегли, но може поне да помисли за варианта да играем заедно. Все още не съм говорил с Хингис по въпроса. Ще се срещнем и ще видим, какво ще се получи. За мен самият ще бъде доста трудно на олимпийските игри да участвам на единично, на двойки и на смесени двойки. Така че първо трябва да реша какво ще правя аз и чак после ще мислим дали тя ще се завърне на корта”, каза шампионът от Пекин 2008 при дуетите на пресконференция в Синсинати.

Новината за възможен звезден дует бе съобщена от носителката на пет титли от Шлема Хингис на 15 юли, когато тя призна пред медиите, че хора от щаба на Роджър са говорили с нея за евентуален олимпийски микс.

Мартина се оттегли за втори път в края на 2007 година. След това родената в Кошице бивша номер едно в света на сингъл и на двойки се появяваше от време на време на разни турнири. Заедно с Линдзи Дейвънпорт те спечелиха през юли титлата при ветеранките на Wimbledon.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини