Ноле на победа от рекорд



14-08-2011 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Новак Джокович се класира за финала на турнира в Монреал, след като се наложи над Жо-Вилфред Цонга с 6:4, 3:0 и отказване на французина заради контузия в дясната ръка. Така Ноле трябва да запише само още една победа, за да стане първия тенисист с пет титли от сериите „АТР Мастърс 1000” в един сезон.

Съперник на сърбина на финала ще бъде осмият в ранглистата Марди Фиш. При жените в Торонто за титлата ще спорят Серина Уилямс и Саманта Стоусър.

Джокович проби при четвъртата си възможност в заключителния десети гейм на първия сет. След това повтори упражнението във втория гейм, а малко след това Цонга прекрати съпротивата. 24-годишният белградчанин показа отличен сервис и в началната част реализира 14 точки от 15 разиграни първи подавания.

Успехът беше 52-и за Ноле тази година. Само на твърди кортове балансът му е 28-0. За сърбина това е девети финал за сезона.

„Достигнах нов финал, което ме прави наистина щастлив. Печелил съм този турнир и преди, което ми помага малко. Атмосферата в Монреал е чудесна, има много зрители. Аз вдигам нивото на моята игра с всеки мач. Когато играеш срещу тенисист като Марди е важно да запазиш спокойствие, да чакаш своя шанс при неговия сервис, да вкарваш висок процент от своето първо подаване и да бъдеш агресивен”, заяви след мача Джокович. Той е спечелил и шестте си мача срещу Фиш.

Американецът надигра Янко Типсаревич с 6:3, 6:4. Марди Фиш се класира за трети пореден финал. В Атланта 29-годишният играч взе титлата срещу Джон Иснър, а миналата седмица в Лос Анджелис отстъпи на Ернестс Гулбис.

При жените в Торонто Серина Уилямс продължава победния си ход. Бившата номер едно се справи с четвъртата в схемата Виктория Азаренка от Беларус с 6:3, 6:3. Това бе десета поредна победа за Серина на твърди кортове. На финала нейна съперничка ще бъде Саманта Стоусър. Австралийката надигра Агниешка Радванска от Полша с 6:2, 5:7, 6:2. По този начин Сам си гарантира връщане в понеделник в Топ 10, откъдето изпадна в началото на тази седмица.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини