Цеци направо в схемата в Синсинати



13-08-2011 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Цветана Пиронкова прескочи уморителните квалификации и влезе директно в основната схема на тенис турнира от категория „премиер” в Сннсинати, щата Охайо, който е на твърди кортове и с награден фонд 2 050 000 долара.

На старта 23-годишната пловдивчанка се изправя срещу участващата с „уайлд кард” американка Кристина Макхейл. Състезателката от Ню Джърси е на 19 години и е №64 в световната ранглиста, където Цветана е 50-а. Двете не са играли до момента.

За участието си в Синсинати Пиронкова взема една точка за класацията на WTA и 5500 долара от наградния фонд. При успех над Макхейл точките за ранглистата стават 70, а парите – 10 575 долара.

Победа на старта би означавала за Цеци мач срещу Каролине Возняцки. Световната номер едно от Дания е водачка в схемата и почива в първия кръг. Каро се провали в дебюта си на твърди кортове в Северна Америка, като отстъпи на Роберта Винчи от Италия с 4:6, 5:7.

Българката е загубила и трите си двубоя срещу Возняцки. За последно двете играха миналата пролет в Маями, когато Цветана взе за първи път сет срещу скандинавката от полски произход, но загуби с 6:3, 3:6, 4:6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини