Евтимова с победа в Германия



10-08-2011 00:00 | Станко Димов
Българката Диа Евтимова, която е водачка в схемата на тенис турнира във Ферсмолд, Германия, който е на клей и с награден фонд 25 000 долара, се класира за осминафиналите. На състезанието в Коксейде, Белгия, Елица Костова е вече на четвъртфинал без игра.

Евтимова се справи с местната квалификантка Никола Гойер с 6:3, 6:2. 24-годишната хасковлийка не срещна особени трудности с тази съперничка. Така Диа вече си осигури десет точки за световната ранглиста, където е №176 сега.

За попадане на четвъртфинал националката ще трябва да преодолее още една германка. Това е участващата с „уайлд кард” Карина Витхьофт. Тя е едва на 16 години и е 590-а в класацията. Евтимова никога не е срещала тази тенисистка.

На турнира в Коксейде на клей – също с награден фонд 25 000 долара, втората ни ракета Елица Костова е вече на четвъртфинал. Българското дерби с Мартина Гледачева не се състоя, поради отказ на пловдивчанката. Втората поставена Костова очаква в следващия кръг победителката от мача между осмата в схемата Анна-Джулия Ремондина от Италия и руската квалификантка Ирина Хромачова.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини