Неделчева на осминафинал в Лондон



10-08-2011 00:00 | Станко Димов
Най-силната българска бадминтонистка Петя Неделчева с лекота се класира за осминафиналите на ХІХ световно първенство на „Уембли Арина” в размирния Лондон. Националката, която е №12 в схемата на шампионата надигра Агнезе Алегрини от Италия с 21:11, 21:12 за 33 минути.

Паузата в първия гейм дойде при 11:8 точки за единствената останала българка. Неделчева продължи да трупа аванс срещу италианската си опонентка. Стигна се до 20:11 и Петя реализира още първия си гейм пойнт, за да затвори частта с осмата си поредна точка за 16 минути игра.

В следващата 28-годишната старозагорка поведе с 6:0, а почивката дойде при 11:4 в нейна полза. След това двубоят вече се доиграваше. Закономерно Петя стигна до осем мачпойнта и завърши при първия.

Следващата съперница на българката е третата поставена Ван Син. Неделчева е играла само веднъж срещу тази китайка, която е бивша номер едно в световната ранглиста. През януари 2010 година на турнира от Супер сериите в Куала Лумпур Петя отстъпи с 14:21, 23:21, 11:21.

Както вече съобщихме, световното първенство по бадминтон в Лондон засега няма да бъде прекратено заради ескалиращите безредиците в британската столица. Това решение е било взето след спешно съвещание.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини