Клайстерс се контузи в Торонто



10-08-2011 00:00 | Станко Димов
Втората в схемата на турнира на хард от категория „премиер” в Торонто, Канада, Ким Клайстерс беше принудена да се откаже в първата си среща. Белгийката водеше с 6:3, 1:2 срещу китайската квалификантка Дзен Джи, когато спря, заради разтежение на коремен мускул.

„Още по време на загрявката усетих левия ми стомашен мускул много напрегнат. Преди мача го превързах, за да го предпазя максимално. Но нещата ставаха все по-зле, което ме накара да се оттегля. Вече направих ултразвуково изследване. То показа, че имам частично разкъсване на мускула. Остават няколко седмици до US Open и ще направя всичко възможно да се възстановя”, обясни Клайстерс ситуацията.

28-годишната тенисистка спечели последните две издания на Откритото първенство на Съединените щати, където има и още една титла през 2005 година. Контузията в Торонто означава, че Ким би се появила в Ню Йорк без нито един официален мач на хард това лято, което поставя под съмнение шансовете й за четвърти успех в турнира от Големия шлем.

Серина Уилямс показа добра форма. Американката разгроми украинката Альона Бондаренко с 6:0, 6:3. Първата част приключи за 16 минути, а в нея Серина даде само четири точки на съперничката. Във втората Бондаренко стигна до 3:3 гейма, но последва нова наказателна акция на Уилямс.

„Трябва да подобря някои неща в играта ми, най-вече да бъда по-агресивна. Яд ме е, че US Open е толкова скоро, но ще трябва да постигна върха в подготовката си бързо, за да съм напълно готова”, коментира Серина.

Резултати от Торонто, първи кръг

11-Андреа Петкович (Гер) – Йожени Бушар (Кан) 6:2, 6:2
13-Агниешка Радванска (Пол) – Елена Веснина (Рус) 6:4, 6:1
Александра Возняк (Кан) – Шахар Пеер (Изр) 6:1, 6:0
Ана Иванович (Срб) – Шуай Джън (Кит) 6:1, 6:1
Бояна Йовановски (Срб) – Йелена Докич (Авл) 2:0 и отказване
Флавия Пенета (Ит) – Мария Кириленко (Рус) 6:3, 6:1
Даниела Хантухова (Слвк) – Хисела Дулко (Арж) 6:3, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини