Шампионът Мъри отпадна



10-08-2011 00:00 | Станко Димов
Победителят от последните две издания на турнира от сериите „АТР Мастърс 1000” Rogers Cup Анди Мъри загуби още първата си среща и напусна Монреал. Четвъртият в света и схемата британец отстъпи на двуметровия южноафриканец Кевин Андерсън с 3:6, 1:6.

Последният шампион в Канада, отпадал още при първата си поява на корта беше Марат Сафин през 2001 година.

Добрата новина за Мъри е, че въпреки че ще загуби 1000 точки за световната ранглиста, ще опази четвъртата си позиция. Иначе шотландецът допусна трета поредна загуба на турнир от тези серии в Северна Америка. Той отстъпи на американците Доналд Йънг в Индиън Уелс и на Алекс Богомолов в Маями през пролетта.

„Понякога се получават грешки в подготовката, но изобщо не мога да обясня какво се случи днес. Просто имах лош ден, което ми се случва често тази година. Всеки път, когато той излизаше на мрежата, аз закъснявах. Бях много бавен и безпомощен срещу сервиса на Кевин”, обясни чистосърдечно Анди Мъри на какво се дължи загубата му от №35 в света Андерсън.

Днес на турнира в Монреал трябва да влязат в действие за първи път след Wimbledon първите трима в световния тенис. Лидерът в класацията Новак Джокович излиза срещу Николай Давиденко. Мачът не започна заради дъжд и бе пренасочен. Вторият поставен Рафаел Надал се изправя срещу Иван Додиг, а Роджър Федерер играе срещу участващия с „уайлд кард” канадец Вашек Поспишил.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини