Федерер: Щастлив съм, че съм на 30!



08-08-2011 00:00 | Станко Димов
По традиция Роджър Федерер посреща рождения си ден – 8 август, на турнира от сериите „АТР Мастърс 1000” в Канада – Монреал или Торонто. За 30-годишнината си големият швейцарец е отново в Монреал, където е трети в схемата.

„Рождените дни са всяка година – те са част от живота ни. Честно казано щастлив съм, че днес навършвам 30, а не 20 например. За мен това е прекрасна възраст. Ще призная, че изпитвам приятно вълнение и се чудя как канадците ще ме поздравят за празника. Когато имам мач те ме изненадват с торта на корта, или нещо подобно, а публиката пее „Честит рожден ден!” през цялото време. В понеделник няма да играя и само мога да гадая какво са подготвили домакините в Монреал”, заяви Роджър в свое интервю за британския вестник „Индипендънт”.

Почти няма рекорд в световния тенис, който да не принадлежи на Брюнета от Базел. Затова и мнозина го смятат за най-великия тенисист в историята. Федерер започва професионалната си кариера през 1998 година. Той е спечелил 67 титли, между които и върховите 16 от Големия шлем. Бащата на близначки е прекарал като водач на световната ранглиста 285 седмици. През 237 от тях той е бели непрекъснато на върха, което също е рекорд.

На олимпийските игри в Пекин Роджър Федерер беше знаменосец на швейцарската делегация. Там той спечели златен медал на двойки заедно със Станислас Вавринка. Фед Екс планира да играе и в Лондон през 2012 година, което би било четвърто олимпийско участие за него. Даже има вариант Роджър да играе и смесени двойки с Мартина Хингис, с която са печелили „Хопман къп”. В славната си кариера Федерер е спечели над 63 милиона долара – също рекорд.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини