Звонарьова и Радванска на финала в Карлсбад



07-08-2011 00:00 | Станко Димов
Водачката в схемата Вера Звонарьова и третата поставена Агниешка Радванска ще играятна финала на тенис турнира в Карлсбад, щата Калифорния, който е на твърди кортове и с награден фонд 721 000 долара.

Рускинята преодоля бившата номер едно в света Ана Иванович от Сърбия след обрат с 5:7, 6:4, 6:4. Третата в ранглистата Звонарьова загуби първата част, след като водеше с 5:3 гейма. Във втората дръпна с 5:1, но едвам спаси сета в десетия гейм. С късен пробив в третия тя преодоля белградчанката в равностойния двубой.

„В края започнах да играя по-агресивно. Опитах се да приложа всичко, за което бяхме говорили с моя треньор. Понякога чувствах, че правя ужасни удари и вземам грешни решения, но успях да надделея”, не скри задоволството си Вера.

В другия полуфинал полякинята Радванска спечели десет последователни гейма при успеха над втората в схемата Андреа Петкович от Германия с 4:6, 6:0, 6:4. И двете тенисистки имаха сериозни проблеми. Ага има травма в дясното рамо от турнира в Станфорд миналата седмица и това затруднява видимо нейния начален удар. Петкович пък получила хранително натравяне преди мача и в края на втория сет излетя по време на петия гейм, за да повърне в съблекалнята.

Звонарьова няма загуба след Wimbledon и е на втори пореден финал след Баку, където взе титлата. Общо в кариерата си 26-годишната рускиня има 28 финала, от които е спечелила 12. За Радванска това е седми двубой за титла в кариерата й. Полякинята има четири трофея, но последният е от 2008-а. 22-годиишната Агниешка загуби на финаланатози турнир миналата година от Кузнецова. Вера е спечелила и двата си мача срещу Радванска.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини