Джокович с труден жребий в Канада



06-08-2011 00:00 | Станко Димов
Новак Джокович ще изиграе следващата седмица първия си турнир като номер едно в света. Сърбинът е водач в схемата на състезание на хард в Монреал, което започва в понеделник, от категория „АТР Мастърс 1000” е и е част от US Open Series. Жребият не бе особено благосклонен към Ноле.

В първия кръг 24-годишният белградчанин почива, а във втория се изправя най-вероятно срещу Николай Давиденко. Руснакът е едва №30 в ранглистата, но е спечелил 21 титли, осем от които на твърди кортове. Трудностите за Джокович биха продължили, ако спечели. В третия кръг го очаква коравият аржентинец Хуан Мартин дел Потро или хърватина Марин Чилич. Все пак Ноле има баланс от 48 победи и само една загуба през 2011 година, така че всичко би било наред за шампиона от Wimbledon.

Третият поставен Роджър Федерер, който е печелил две титли от канадския турнир, но в Торонто (2004 и 2006 г.) може да се изправи срещу Жо-Вилфред Цонга в третия кръг в Монреал. Французинът го обърна от 0-2 сета в Лондон. Във втори кръг носителят на рекордните 16 купи от Големия шлем очаква победителя от мача на Хуан Игнасио Чела от Аржентина с местния Вашек Поспишил.

Като юноша Поспишил и Григор Димитров стигнаха финал на двойки на US Open на 9 септември 2007 година, но го загубиха от французи. Гришо няма да участва в състезанието във Френска Канада.

Рафаел Надал е втори в схемата. Испанският левичар е един от петимата тенисисти, печелили турнира Rogers Cup и в Монреал (2005), и в Торонто (2008 г.). Рафа очаква във втори кръг победителя от двубоя Иван Додиг (Хърватия) – Жереми Шарди (Франция), а после вероятно ще играе срещу своя приятел Фернандо Вердаско.

Четвърти поставен е естествено Анди Мъри, който спечели последните две издания на турнира. Британецът ще играе с по-добрия от сблъсъка между южноафриканеца Кевин Андерсън и Пабло Андухар от Испания.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини