Цеци дебютира в Синсинати



05-08-2011 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Цветана Пиронкова ще запише първо участие на тенис турнира на хард в Синсинати, щата Охайо, който е от категорията „Премиер 5” и е с награден фонд 2 050 000 долара.

За съжаление пловдивчанката, която е №50 в световната ранглиста сега, ще трябва да започне от квалификациите на 13 август. В състезанието, което е част от US Open Series ще играят първите десет в световните ранглисти и при жените, и при мъжете.

Пиронкова за момента е осма по ранкинг сред записаните за пресявките в Синсинати. За силата на турнира говори и фактът, че последната, която влиза в квалификациите по право е №88 в класацията на WTA Ваня Кинг от Съединените щати.

Сред най-опасните опонентки на Цветана са испанките Анабел Медина Гаригес, Мария Мартинес Санчес, Лурдес Домингес Лино, словенката Полона Херцог, Тамира Пашек от Австрия и чехкините Ивета Бенешова и Петра Четковска.

Първоначално Пиронкова беше заявена само за турнира в Ню Хейвън от 21 август, където влиза в основната схема. В последствие от щаба й, ръководен от бащата-треньор Кирил, вероятно е било взето решение да се натрупа още опит на твърди кортове преди Откритото първенство на Съединените щати, което започва на 29 август.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини