Финалът на Мико №1 за юли



03-08-2011 00:00 | Станко Димов
Сребърният медал на Димитър Кузманов от европейското първенство по тенис за юноши до 18 години бе определен от вас за най-значимото събитие за спортовете с ракети у нас през месец юли.

На 24 юли – само четири дни преди да навърши пълнолетие, Мико стана първият българин , играл на финал в тази възрастова група. Пловдивчанинът отстъпи в Клостерс (Швейцария) с 5:7, 6:7 на водача в схемата Баена от Испания в равностоен двубой, прекъсван на няколко пъти заради дъжд. За постижението на Кузманов гласуваха 47,2 процента.

Второто място е за четвъртфинала на Диа Евтимова в Бад Гащайн. За националката ни това бе първо достигане до тази фаза на турнира на WTA. 30,5 процента дадоха своя вот за успеха на 24-годишната хасковлийка, която е вече втора ракета на България.

Третата позиция си делят две събития с по 8,3 процента от гласовете. Това е посещението не шефката на Женската тенис асоциация Стейси Аластър у нас и четвъртфиналът на Цветана Пиронкова в Палермо. Аластър беше в София миналата седмица за подписването на договора за Турнира на шампионките, който от 2012 година за три сезона ще се провежда в зала „Арена Армеец”.

Петото място сте отредили на първата ни ракета Григор Димитров. На 25 юли той се изкачи до рекордното за него и българския мъжки тенис 57-о място в световната ранглиста. Символично постижението получи 5,7 процента.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини