Димитров надигра Хаас



27-07-2011 00:00 | Станко Димов
Седмият поставен на турнира на твърди кортове в Лос Анджелис Григор Димитров победи участващия с „уайлд кард” Томи Хаас от Германия с 6:3, 6:2 само за 63 минути игра и се класира за осминафиналите на състезанието от категория с „АТР 250”.

Хаас избра да сервира. Той бе пробит в третия гейм, когато направи две последователни двойни грешки и Григор поведе с 2:1. „Заразен” обаче от примера на 33-годишния си съперник, българинът направи на свой ред две двойни и след това германецът върна брейка. Последва обаче нов пробив на Димитров. След това обаче 20-годишният хасковлия успя и да затвърди за 4:2. Първата ни ракета направи и пробив на нула и беше само на гейм от спечелването на първия сет. Димитров отрази две точки за пробив, преди да достигне до сетбол, който обаче не реализира и в крайна сметка бившият номер две в света, а сега №597, Хаас върна единия брейк. Веднага след това обаче Григор нанесе удар, проби и взе частта след 32 минути игра.

Григор започна устремно и следващата част. Той проби при четвъртата си възможност за 2:0. Веднага последва затвърждаване. Димитров довърши съперника с нов брейк за 5:1 гейма. След това българинът застана на крайната линия, за да сервира за мача. По сценария от първия сет обаче Томи Хаас спечели гейма. След това Гришо стигна до мачбол и приключи двубоя в своя полза.

На осминафиналите Димитров излиза срещу Алекс Богомолов, който надигра квалификанта от Австралия Грег Джоунс с 6:4, 1:6, 6:1. Роденият в Москва, но представящ Съединените щати Богомолов е на 28 години и е №64 в световната ранглиста. Двамата с Гришо не са се срещали.

За победата над Томи Хаас хасковлията си осигури 20 точки за световната ранглиста, където е на рекордното за него 57-о място, както и чек за 10 800 долара от наградния фонд в Лос Анджелис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини