Рафа променя играта си заради Ноле



25-07-2011 00:00
Тони Надал, който е чичо и треньор на Рафаел Надал, даде интервю пред италианския вестник La Gazzetta Dello Sport. В него испанският специалист обясни, че са нужни промени в играта на племеника му, за да може да победи Новак Джокович на US Open.

„Може ли Рафа да подобри своята игра? Това би било доста трудно. В неговия актив е удивителната серия от 81 победи на клей, където печелеше многократно срещу всички най-добри тенисисти в света. Той игра страхотно през 2008 и 2010 година и вече седми сезон е първи или втори в световната ранглиста. Трудно е постоянно да се запазва свежест, концентрация и мотивация, особено при огромното напрежение и отличната игра на конкурентите”, смята Чичо Тони.

Наставникът твърди, че Ноле е очевидно най-силен в момента, но не с много. Надал – старши, припомня, че в Индиън Уелс Федерер и Рафа можели да го победят. А в Рим Мъри почти бил спечелил срещу сърбина, но при 5:3 в решителния сет напрпави две двойни грешки. Томич пък притиснал Джокович в Лондон.

„За да победи Новак след пет загуби във финали този сезон, Рафаел е длъжен да се движи по-бързо (като миналата година на US Open) и да атакува повече (както на заключителния турнир в Лондон миналата есен). На Wimbledon травмата в крака му попречи да поддържа високо темпо. Когато играеш срещу Джокович трябва да си готов да удряш топката много пъти и да очакваш всеки път тя да се върне отново в полето ти. В мислите си Рафа не беше готов да продължи да се бори до край. Новак заслужено спечели. Да видим какво ще се случи в Ню Йорк”, завърши многозначително Тони Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Турнир: Japan Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Токио, Япония
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,989,865

Official Website | Livescore
Други новини