Ракетите на Каро и Хюит вече у нас



21-07-2011 00:00 | Станко Димов
Моделите тенис ракетите на водачката в световната ранглиста при жените Каролине Возняцки, на бившия номер едно Лейтън Хюит и на Давид Налбандян са вече в България. Това стана факт, благодарение на официалния вносител на Yonex „Герба” ЕООД.

Датчанката играе от началото на годината с Yonex VCORE 100S. Каро не скри задоволството си от нея още по време на тестовия период.

„Тази ракета ми позволява да съм агресивна , защото е много мощна , но в същото време ми дава прецизен контрол, който позволява да поставиш топката на точното място за постигане на директни печеливши точки. Спинът, който се генерира е страхотен.Това ми разрешава да играя с голяма увереност”, призна Возняцки пред медиите.

Японският производител обяви, че серията VCORE = 3D КОНТРОЛ + 3D СПИН. Това дава възможност за внезапна промяна на посоката на удара и за екстремно въртеливо движение, което да разстрои играта на съперника. Използването на иновацията 3D Vector в ствола на ракетата означава 8% по-голяма твърдост на рамката , което води до намалено усукване на ствола и по-голяма стабилност на ракетата , което дава прецизност при удара.

Освен това новата структура на рамката води до 15-процентно намаление на въздушното съпротивление за по-добър контрол. Ефектът се получава, благодарение на вградения - в горната част на ракетата X-Fullerene, който свързва графитните частици по революционен кръстосан модел. Увеличената плътност на материала предпазва лицето на ракетата от усукване при силния удар .Благодарение на него рамката на ракетата е по-тънка.

От онлайн магазина на racketi.com можете да закупите моделите на Каролине Возняцки (Yonex VCORE 100S), на Лейтън Хюит (Yonex VCORE 95D) и на Давид Налбандян и Хуан Монако (Yonex VCORE 98D).


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини