Серина в Ню Йорк със защитен ранкинг



21-07-2011 00:00 | Станко Димов
Въпреки че е едва №172 в световната ранглиста Серина Уилямс ще играе директно в основната схема на US Open, който започва на 29 август в Ню Йорк. Това стана факт, след като местната тенис асоциация USTA даде на бившата номер едно т. нар. „специален ранкинг” (special ranking) или класиране заради стари заслуги.

Серина е печелила три пъти Откритото първенство на Съединените щати – през 1999, 2002 и 2008 година, и има общо 13 титли от Шлема на сингъл. Заради контузии и сериозни болести американката пропусна по-голямата част от този сезон. Това й дава право да използва защитен рейтинг в осем турнира на WTA и в един от Големия шлем.

Още една тенисистка ще играе в Ню Йорк със специален ранкинг. Това е украинката Альона Бондаренко.

Последната тенисистка, която влиза по класирането си в ранглистата в основната схема на US Open е №105 в световната ранглиста Мисаки Дои от Япония. От USTA обявиха, че девет американки влизат в схемата. Освен Серина това са Бетани Матек-Сандс, Винъс Уилямс, Кристина Макхейл, Ваня Кинг, Коко Вандевеге, Мелани Уден, Варвара Лепченко и Ирина Фалкони. Асоциацията ще раздаде осем „уайлд кард”, две от които ще отидат при талантливи млади тенисистки.

За българското участие на последния за годината турнир от Шлема може да се каже, че Цветана Пиронкова ще играе със сигурност в основната схема при жените, както и Григор Димитров при мъжете. За момента Диа Евтимова е потвърдила, че ще се включи в квалификациите. Елица Костова също има класиране за пресявките.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини