Евтимова отново на US Open



20-07-2011 00:00 | Станко Димов
Правещата отличен сезон Диа Евтимова ще играе в квалификациите на Откритото първенство на Съединените щати през август. Това съобщи самата националка за racketi.com, часове преди да запише 11-ата си победа в последните 12 мача на турнира в Самсун, Турция.

„Планирам отново да играя на US Open, където миналата година записах първо участие в Големия шлем. След турнира в Самсун се прибирам в България и ще тренирам около седмица. После ще участвам в Търнава, Словакия, от 1 август, на състезанието с награден фонд 50 000 долара”, поясни графика си 24-годишната хасковлийка, която миналата седмица записа първи четвъртфинал в кариерата си в WTA Tour в Бад Гащайн.

Евтимова е трета в схемата в Турция, където турнирът е с награден фонд 25 000 долара. Българката се наложи с лекота днес над гъркинята Стаматия Фафалиу с 6:2, 6:2. На осминафиналите Диа излиза срещу Фатма ал Набани от Оман, която е 458-а в последната ранглиста, където националката ни е на рекордното 183-о място.

Осмата поставена в Самсун Александрина Найденова също спечели. 19-годишната тенисистка преодоля почти съименицата си Александра Артамонова от Русия след 1:6, 6:1, 6:1. Следващата съперница на Найденова е квалификантката Ивана Клепич от Хърватия.

Втората ракета на страната Елица Костова отпадна на старта на силния турнир в Букурещ, който е на клей и с награден фонд 100 000 долара плюс гостоприемство. 21-годишната българка отстъпи на холандката Кики Бертенс с 1:6, 1:6. В квалификациите в Румъния отпадна и Далия Зафирова. Българката с казахстански паспорт Сесил Каратанчева загуби в първия кръг на основната схема от участващата с „уайлд кард” местна тенисистка Кристина-Андрея Миту с 4:6, 2:6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини