Серина се връща за "Хопмън къп"



19-10-2010 13:41 | Станко Димов

Световната номер 2 Серина Уилямс ще се завърне на корта в началото на януари, когато стартират двубоите за "Хопмън къп". 29-годишната американка не е играла от лятото насам, когато триумфира на Уимбълдън.

 

Както е известно Уилямс получи повече от нелепа контузия на крака, след като си разряза пръста в ресторант, в резултат на което претърпя операция и пропусна домашния US Open.

 

Първоначално се очакваше, че Уилямс ще се завърне на корта на турнира в Линц, но в последния момент американката отказа участие, в следствие на нова травма.

 

За "Хопмън къп" Серина Уилямс ще си партнира с Джон Иснър. САЩ попадна в Група Б, където са още отборите на Франция, Великобритания и Италия. Абсолютен фаворит в Група А пък е тимът на Сърбия. Компания на балканците ще правят отборите на Белгия, Австралия и Казахстан.

 

Форматът на турнира предвижда двубои на сингъл при мъжете и жените, както и мач на смесени двойки. Победителите в двете групи се класират за финал.

 

Домакините от Австралия ще бъдат в състав Лейтън Хюит и Алисиа Молик. С огромен интерес пък се очаква мачът между Ана Иванович и Жустин Енен, които ще излязат в повторение на финала на "Ролан Гарос" от 2007 година.

 

Както е известно България също се надяваше за участие в престижния турнир. Дуетът Григор Димитров - Цветана Пиронкова обаче явно не впечатли достатъчно организаторите.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини