Хингис може да играе на олимпиадата



15-07-2011 00:00 | Станко Димов
Съвсем неочаквано бившата номер едно в света Мартина Хингис заяви, че е възможно да се завърне на корта и дори да играе на олимпиадата в Лондон през 2012 година на смесени двойки с Роджър Федерер.

Родената в Кошице 30-годишна тенисистка е носител на Голям шлем при дамските дуети през 1998-а. Тя спря да играе за втори път, след като беше наказана за две години заради употреба на кокаин на Wimbledon през 2007 година. Хингис се омъжи за жокея Тибо Ютен миналия декември.

„Мога да призная, че хора от щаба на Роджър ме попитаха дали бих играла в Лондон микс с него. Но засега не мога да кажа нищо определено. До олимпиадата има много време – цяла година, така че всичко е възможно. Намирам се в отлична форма сега, но ако се върна, трябва да тренирам много повече. Освен това трябва да играя на турнири при дамските и смесените двойки. Рано е да отговоря категорично”, заяви Мартина.

В началото на юли швейцарката и Линдзи Дейвънпорт спечелиха титлата на Wimbledon в турнира на легендите. Точно на кортовете на „Ол Инглънд клъб” ще се проведе и олимпийският турнир. В славната си кариера Хингис е взела пет купи от Големия шлем на единично и девет на двойки. Последната беше на Australian Оpen през 2002 година заедно с Анна Курникова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини