Цеци на четвъртфинал след обрат



13-07-2011 00:00 | Станко Димов
Шестата в основната схема Цветана Пиронкова се наложи с 2:6, 6:1, 6:1 над румънката Сорана Кърстя в осминафинален двубой на турнира в Палермо, Италия. Първата ракета на България направи знаменит обрат и спечели 12 от последните 14 гейма,за да триумфира след един час и 34 минути игра.

Румънката спечели жребия, избра да сервира и спечели гейма на нула. След това Цеци отрази брейк пойнт преди да изравни на 1:1. В четвъртия гейм Пиронкова допусна да бъде пробита. Тя спаси две възможности от 15:40, но при третата, четящата отлично сервиса на съперничката Кърстя успя. Тутакси 23-годишната пловдивчанка направи рибрейк за 2:3. Но след това тенисистката от Букурещ пак проби. След това обаче тя затвърди. Така българката трябваше да сервира за оставане с сета, но загуби и Сорана Кърстя приключи частта в своя полза за 31 минути.

Това амбицира четвъртфиналистката от Wimbledon и тя откри втория сет с пробив на нула, а после и затвърди, за да поведе с 2:0. След това Цветана имаше три възможности за нов брейк, но 79-ата в света румънка се спаси. Но в следващия й сервис гейм нямаше милост и Пиронкова дръпна с 4:1 и веднага затвърди. Така при 1:5 Кърстя сервираше за оставане в сета. След двойна грешка на румънката Пиронкова поведе с 40:15 и реализира първия си сетбол, за да изравни частите.

Цеци започна с успешен сервис гейм решителния сет. Веднага след това проби, за да запише шести пореден спечелен гейм. Румънката прекъсна серията след седмия загубен за 1:3. Пиронкова реши да не се бави повече и проби отново за 5:1. И вече сервираше за място на четвъртфиналите. Поведе с 40:15 и моментално затвори двубоя.

Цветана Пиронкова записа две поредни победи на друго място освен Wimbledon за първи път след май 2010 година. Тогава във Варшава българката тръгна от квалификациите, влезе в схемата, там се наложи над Елена Дементиева и бе спряна на четвъртфинал от Александра Дюлгеру след пет поредни успеха.

За достигането си до четвъртфинал в Палермо българката си осигури 70 точки за световната ранглиста, където е №49, както и 5340 долара от наградния фонд на турнира в Сицилия. Следващата й съперничка ще се определи късно тази вечер в мача между водачката в схемата Флавия Пенета от Италия с победителката от „Алианц къп 2010” Матилде Йохансон от Франция.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини