Федерер срещу Австралия



13-07-2011 00:00
В централния офис на Международната тенис федерация (ITF) в Лондон беше изтеглен жребият за плейофите за влизане или оставане в Световната група на Davis Cup. Двубоите ще се проведат от 16 до 18 септември.

Победителите в тях попълват състава на Световната група през 2012 година, а загубилите отиват в първа група на трите зони – Европа/Африка, Азия и Океания и Америка.

Най-голям интерес предизвиква двубоят Австралия – Швейцария. По принцип Роджър Федерер е заявил желанието си да помогне на своя приятел, треньор и капитан на отбора Северин Люти, да върне състава в елите. Роджър се завърна за важния мач с Португалия в Берн, който прати „кръстоносците” на плейофа.

Но веднага след US Open пътуване до Зеления континент едва ли би било по вкуса на бащата на близначки, който гледа все по-често да си седи в Базел. Без Федерер, 28-кратният шампион в турнира Австралия с Лейтън Хюит и Бърнард Томич би била фаворит за оставане в Световната група.

Капитанът на Русия Шамил Тарпишчев сигурно е потрил ръце доволно, защото си бе пожелал неговият отбор да бъде домакин през септември. „Сборная” приема в Москва състава на Бразилия.

Има два изцяло европейски сблъсъка: Румъния – Чехия и Белгия – Австрия. Освен това жребият сблъска и два азиатски тима в мача между Япония и Индия.

Плейофите за влизане/оставане в Световната група на Davis Cup
Румъния – Чехия
Русия – Бразилия
Израел – Канада
РЮА – Хърватия
Чили – Италия
Япония – Индия
Белгия – Австрия
Австралия – Швейцария.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Турнир: Japan Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Токио, Япония
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,989,865

Official Website | Livescore
Други новини