Пиронкова срещу Кърстя в Сицилия



12-07-2011 00:00 | Станко Димов
Балканско дерби ще има на осминафиналите на турнира на клей в Палермо, Италия, който е с награден фонд 220 000 долара. Шестата в схемата Цветана Пиронкова ще играе срещу румънката Сорана Кърстя. Двубоят е от 17:00 часа наше време в сряда на централния корт.

Това стана факт, след като 21-годишната тенисистка от Букурещ се наложи над Андрея Хлавачкова от Чехия с 6:3, 6:2 за малко повече от един час игра.

До момента Цеци и Сорана не са се срещали никога. Двете имаха шанс да играят на финала на турнира „Алианц къп” в София през 2008 година, когато румънката беше водачка в схемата, а българката – втора. Но Кърстя отпадна рано, а Пиронкова отстъпи в спора за титлата. В момента пловдивчанката е 49-а в световната ранглиста, а нейната съперничка е №79 в класацията на WTA.

Другата родена в България тенисистка на турнира на остров Сицилия отпадна. Избралата да представя Казахстан Сесил Каратанчева отстъпи на втората поставена италианка Роберта Винчи с 2:6, 5:7 след близо час и половина игра. Тръгналата от квалификациите софиянка се представи добре във втория сет, където на три пъти връщаше пробиви. В заключителния гейм Каратанчева отново имаше точка за рибрейк, но не успя и загуби срещата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини