Диа с девета поредна победа



12-07-2011 00:00 | Станко Димов
Тръгналата от квалификациите Диа Евтимова се класира за осминафиналите на тенис турнира в Бад Гащайн, Австрия, който е на клей и с награден фонд 220 000 долара. Българката разгроми участващата с „уайлд кард” местна състезателка Мелани Клафнер с 6:1, 6:0 за точно 62 минути игра и така изравни най-доброто си класиране в състезание на WTA, което бе постигнала в Страсбург миналия май.

За националката ни това беше девета поредна победа на сингъл. Този път тя даде гейм по-малко на Клафнер, която разби с 6:2, 6:0 на 1 юли на полуфинала на турнира на ITF в Юстад, Швеция, който в последствие и спечели.

Диа сервираше в първия гейм. Съперничката й проби, но след това българката взе пет поредни игри. Особено драматичен беше шестият гейм, който мина през няколко равенства, преди Евтимова да реализира втората си възможност за пробив с драйв воле, за да поведе с 5:1. След това 24-годишната хасковлийка сервираше за спечелване на първата част. Тя дръпна с 40:15 и приключи сета с форхенд уинър по диагонала. Той продължи 38 минути.

Националката ни продължи да мачка австрийската си съперничка. Диа започна с пробив втората част, след като поведе с 40:15 и дочака Клафнер да прати бекхенда си в мрежата. След това авторитетно затвърди. Последва нов брейк – този път на нула, и при 3:0 гейма всичко изглеждаше решено. Евтимова проби и за 5:0 и се окуражи с едно мощно „c’mon”. Тя застана на линията за начален удар, за да затвори мача. След уинър от бекхенд българката стигна до два мачбола. Още при първия Диа „препарира” съперничката с печеливш удар по диагонала.

За класирането си на осминафиналите Евтимова си осигури 46 точки за световната ранглиста, където е 239-а,и 2950 долара от наградния фонд. Следващата й съперничка е отново австрийка, играеща с „уайлд кард”. Това е Никола Хофманова, която е едва №317 в класацията. Диа не е играла с 20-годишната си опонентка. Никола отстрани в първия кръг №4 Ивета Бенешова от Чехия след 7:5, 3:2 и отказване заради травма в коляното. Това беше първа победа в основна схема на турнир от календара на WTA за австрийката, която е родена в чешкия град Хомутов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини